Përshkrimi
Kjo eshte nje sallate karotash nga diaspora
Përbërësit
1/2 kg karrota
4 luge gjelle vaj ulliri
2 thelbinj hurdhe
3 luge salce kosi
3 luge majoneze
pak koper
pak krype
pak limontos
Udhëzime per pregaditje
Me anen e trashe te erendes grihetkarrota te cilen e kemi qeruar dhe lare me pare.
Ne nje tigan qe nuk ngjit skuqim vain e me pas heshim karroten e leme deri sa zbutet i hedhim limontosin,kripen dhe hurdhat dhe e heqim nga zjarri.
Ne nje tas porcelani hedhim salcen e kosit,kopren,majonezen dhe pak kripe.
E perziejme sa te behetnje mase kremoze.I hedhim karrotat e ftoura ne nje pjatance dhe e mbulojme me salcen.
Behet me e shijshme ne rast se do te ruhet ne frigorifer 3 ore para ngrenies
Shënime
Eshte nje recet e lehte per tu gatuar.Zakonisht,ne familjen time e pergatisim kur gatuaj peshk ose pule.Eshte dekorative pasi ngjyra e karrotes eshte e tille,ka vlera ushqimore dhe shume e shijshme.Sa her e shtroj ne tavoline mar komplimenta.